2019 Türkiye İnternet ve Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri

the_end     05-23-19     Genel, Sosyal Medya     2019 Türkiye İnternet ve Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri

Hootsuit are social tarafından her yıl araştırması yapılarak hazırlanan 2019 Türkiye internet ve sosyal medya kullanım istatistikleri sonunda yayınlandı. Özellikle dijital ürün pazarlama işleri ile uğraşanları ve sosyal medya uzmanlarını çok yakından ilgilendiren bu istatistik birçok bilgi sunmaktadır. Ülkemizde de hızla yayılan sosyal medya platformları kullanımı birçok marka ve firmanın reklam eğilimini bu yöne çekmiştir.

Türkiye ve Dijital Dünyaya Bakış

82,4 milyonluk bir nüfusa sahip olan ülkemizde;

 İnsanların %72’si yani 59.36 milyon kişi aktif internet kullanıcısı olmaktadır.
 Nüfusun %63 kadarı ise, yani 52 milyonu sosyal medya kullanmaktadır.
 İnsanların %53 kadarı ise, yani 44 milyonu aktif olarak mobil sosyal medya kullanmaktadır.

Ülkemizdeki yıllara göre internet ve sosyal medya kullanım istatistikleri arasındaki değişime bakıldığında ise;

 Bir önceki yıla göre internet kullanan kişi sayısı bir önceki yıla oranla %9’luk bir artış göstermiştir. Buda 5 milyon kadar kişinin daha internet kullanmaya başladığını göstermektedir.
 Aktif olarak sosyal medyayı kullanan vatandaşlarımızın sayısında ise, %3 lük gibi bir artış yani 2 milyonluk bir değişim gözlemlenmiştir.
 İşin ilginç yanı ise aktif mobil kullanıcı sayısında herhangi bir değişiklik yaşanmamış olmasıdır.
Yapılan bir diğer araştırma konusuna göre ise, ülkemizde yapılan 2019 yılı Türkiye elektronik cihaz kullanımı verilerine bir göz atalım.
 Ülkemizde yetişkin olan insanların %98’i cep telefonu kullanmaktadır. Bu oranın %77’lik kısmını ise akıllı telefon kullananlar oluşturmaktadır.
  Laptop ya da masaüstü bilgisayar kullananların oranı vatandaşlarımız arasında %48 olurken, tablet kullanım oranı ise %25’lerde kalmaktadır.
 Ülkemizde neredeyse hemen her evde televizyon bulunmaktadır. Oran olarak %99’luk bir televizyon kullanım oranı belirlenmiştir.
Ülkemizde belki şimdi sizde duyunca şaşıracaksınız ama insanların çoğu günlük vakitlerinin ortalama 7 saatini internet başında geçirmektedirler. Peki, bu insanlar bu 7 saatlik vaktin çoğunu nerde harcamaktalar?
 Araştırma sonucu yayımlanan 2019 Türkiye internet ve sosyal medya kullanım istatistikleri neticesinde çıkan sonuca göre vatandaşlarımız günde 2 saat 46 dakikalarını sosyal medya başında geçirmekteler.
 Vatandaşlarımız 7 saatlik sürelerinin 3 saat 9 dakikalık kısmını televizyon başında harcıyor.
 Geriye kalan 1 saat 15 dakikalık kısmını ise müzik dinleyerek geçirmektedirler.

Türkiye’de Sosyal Medya Kullanılma İstatistikleri

Ülkemizdeki sosyal medya kullanım istatistiği çalışması sonucu ortaya çıkan tabloda, nüfusumuzun 52 milyonu sosyal medya kullanıcısı konumundadır. Bu kadar aktif kullanıcı sayısının ise 44 milyonu sosyal medya platformlarına mobil cihazları üzerinden bağlanmaktadır. 2019 Türkiye internet ve sosyal medya kullanım istatistikleri bize ülkemiz insanının bu platformları ne kadar yoğun kullandığını göstermektedir.
En çok kullanılan platform ise You Tube olmaktadır. Bu platformu sırasıyla takip edenler ise; Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat ve Linkedin olmaktadır. Burada dikkat çeken bir ayrıntı bir önceki yıla oranla Instagram’ın Facebook’u geçtiğini görmekteyiz.

Linkedin Google+ Pinterest Whatsapp


Etiketler:

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?


bu